Asset 2

 

Nelu: Cum te numești și cine ești?

Bună, Nelu! Numele meu este Alexandra, am fost interNel în urmă cu aproape 2 ani,  iar apoi m-am alăturat echipei Softia într-un proiect eCommerce.

 

Nelu: Ce hobby-uri și pasiuni îți ocupă timpul liber?

Am primit recent de la colegii de echipă un aparat foto instant și încep să descopăr pasiunea pentru fotografie. Acum exersez pe obiectele din casă dar abia aștept să imortalizam momentul când ne vom întoarce la birou alături de colegii noștri.

Un alt lucru care mi-a ocupat timpul liber (mie și probabil întregii populații) în special pe durata stării de urgență a fost gătitul. N-am făcut banana bread, însă am învățat de pe un grup de Facebook al unei brutarii din București să fac o maia de la zero și apoi să fac pâine. Mi s-a părut interesant întreg procesul, cum de la apă și făină ajungi să ai poate cel mai important aliment de pe masă.

 

Nelu: Fiecare profesie are miturile și legendele ei, dar nu toate sunt adevarate. Care mit legat de profesia ta ți se pare că ar trebui demontat?

Un mit de care probabil toți programatorii s-au lovit e că oamenii (în special familia) se așteaptă să le instalezi Windows-ul sau să le repari computerul. Desigur, nu o poți dezamăgi pe bunica și îi “repari” router-ul oprindu-l și pornindu-l iar, dar cred că aici se oprește partea de adevăr din acest mit.

 

Nelu: Care parte a procesului tău de lucru îți place cel mai mult și de ce?

Îmi plac ședințele cu echipa pe care le avem în fiecare dimineață și discutăm despre ce urmează să facă fiecare în ziua respectivă. Dacă am un blocker, ideile și sfaturile colegilor mă ajută să încep ziua cu un plan îmbunătățit pe care să îl urmez și să duc la bun sfârșit task-ul.

 

Nelu: Ce mâncare n-ai împărți cu nimeni? Nici macăr cu mine!  😉

Înghețata. Și un side story legat de asta: țin minte că la finalul internship-ului mă gândeam că mi-ar plăcea în echipa proiectului în care sunt și acum pentru că observasem că au o tradiție ca o dată pe săptămână să iasă la o înghețată în pauza de masă. Se pare că s-au aliniat planetele :)).

 

Nelu: Dacă ai putea să întorci timpul și să vorbești cu tine, cel/cea de la 18 ani, ce i-ai spune?

Să am mai multă încredere în mine și alegerile făcute. La 18 ani nu eram foarte sigură că informatica și programarea sunt cea mai bună alegere pentru mine, însă acum mă bucur că am pornit pe drumul acesta și nu m-aș vedea făcând altceva.

LOOKING FOR A CAREER?

Softia is the place to launch and develop your career. We are built by engineers, for engineers and always make sure we keep a high degree of meritocracy, we pay attention to our employees’ needs and build a fun and innovative culture.