Cum te numești și cine ești?

Salut! Claudiu mă numesc și sunt web-designer/graphic-designer la Softia.

Ce hobby-uri și pasiuni îți ocupă timpul liber?

Pasiunea mea principală, fără îndoială, este muzica. Înainte de toate, sunt vocalist într-o trupă de old-school heavy metal numită Feral Jack, însă pandemia a cam pus stop activității pentru moment. Acum, cu sosirea vaccinului, sperăm ca lucrurile sa revină la normal curând și să reîncepem repetițiile… Încă puțin…

 

 

În paralel lucrez la un alt proiect muzical personal, stil hard rock clasic dar nu numai, având influențe de la Led Zeppelin, Deep Purple, David Bowie până la Pink Floyd, chiar și Vama Veche + ceva swing pe acolo + folk, să zic. E o combinație ciudată but you know… if it works, it works :). Pe album cânt la voce, chitară electrică, acustică, bass, muzicuță (dacă cere piesa) iar pentru celelalte instrumente folosesc plugin-uri. Piesele sunt compuse, mixate și masterizate de mine și am pretenții maaari de la proiectul ăsta sperând să îi cânt varianta acustică chiar live în viitor.

 

Al doilea hobby important ar fi pictura. Îmi place foarte mult stilul impresionist, pictorii mei preferați fiind Colley Whisson, Mark Boedges și mai ales, Tibor Nagy (băiatu’ care m-a inspirat sa pornesc pe drumul ăsta). Check them out if you’re interested. Sunt foarte tari. Pagina mea de picturi o găsiți aici: https://www.instagram.com/tgclaudiu/

 

Mai updatez din când în când cu picturi noi iar dacă vreți să stăm la discuții, lăsați-mi un mesaj chiar acolo pe pagină.

 

 

 

Ok, next question, nu vă mai bat la cap.

 

 

Fiecare profesie are miturile și legendele ei, dar nu toate sunt adevărate. Care mit legat de profesia ta ți se pare că ar trebui demontat?

Cred că cel mai des întâlnit este acela că “designerul doar se joacă cu pătrățele și culori. Dacă știi cum se folosesc unelte de design, ești designer”. E ca și cum ai zice: “dacă poți să lovești mingea cu piciorul, ești fotbalist” :). Sunt ani de experiență în echilibru și compoziție, teorie de culoare, de fonturilor, de texturi, caracteristici de stiluri noi/vechi și foarte multe tehnici învățate de la “veterani”. E amuzant, să aud replica aceea, totuși 🙂

 

 

Ce te inspiră cel mai tare sau ce te face să vrei să-ți depășești limitele?

Cel mai important, din punctul meu de vedere, este să îmi pun mereu întrebarea “de ce mi se pare ca acolo arată bine iar la mine nu?”. Mi se pare valabilă, cu mici variații, în orice domeniu. Mă forțează să nu mă mulțumesc cu o treabă mediocră.

Care e cea mai tare tehnologie/tool cu care ai lucrat și de ce?

Toate au farmecul lor. Photoshop pentru raster, Illustrator pt vector, 3Ds max pentru randări, html+css+js pentru layout-uri . C# am folosit să creez un joc în Unity cu nivele generate procedural, save-uri, obiective, upgrade-uri etc. (mai jos screenshot cu ce a ieșit). A fost foarte distractiv să mă arunc în așa ceva.

 

 

Cel mai recent am început să lucrez și pe partea de video editing folosind ca tool Adobe After Effects. În el am pus cap la cap și filmulețul “Cum îl desenăm pe Nelu?” Pe care îl găsiți aici:  https://softia.ro/blog/cum-il-desenam-pe-nelu/.

 

 

Care este primul lucru (după cafea) pe care îl faci când începi o zi de lucru?

Mă culc la loc. Glumesc, evident. Verific mail-urile, mă uit pe lista mea personală “TO DO”, și mă apuc să fac research pe subiect înainte de toate.

 

 

Ce mâncare n-ai împărți cu nimeni? Nici măcar cu mine! 😉

Burgerul… Dar nu sunt necioplit așa că îl voi împarți dacă am doi.

 

 

Care parte a procesului tău de lucru îți place cel mai mult și de ce?

Aș zice că este cercetarea. E ceva special în a descoperi lucruri noi despre un subiect necunoscut sau unul pe care l-ai aprofundat deja. Îți reamintește în permanență că mereu vei avea de învățat și te face să realizezi cât de adânc se pot duce detaliile unei teme care pare oarecum simplistă la prima vedere.

 

Dacă ai putea să întorci timpul și să vorbești cu tine, cel/cea de la 18 ani, ce i-ai spune? 

Totul se învață… Oricât de tehnic/artistic/social este înclinată persoana, totul se învață. Cunosc oameni care pășesc din toate taberele în sensuri complet opuse si fac o treabă superbă acolo. 

 

Nu-i ușor… dar dacă este cu adevărat important pentru tine… by all means, buck up and push through.

..Cu răbdare, evident.