Asset 2

Bună, tuturor! Eu sunt Nelu. Nu oricare Nelu, ci cel mai Nelu din Nei. Astăzi mi-am lansat blogul, era și timpul după câte am de povestit despre Softia și echipa din care fac parte.

Și cum orice poveste începe cu o dimineață… ah dimineața… un moment mai plăcut, sau nu, pentru fiecare dintre noi. Până la urmă somnul de dimineață este cel mai dulce, vorba aia. Deși rămâne secret în ce tabără sunt eu, aș vrea să împărtășesc cu voi rutina mea zilnică: după ce plec din lumea viselor este musai să-mi fac o cafea aromată care-mi dă energie pentru toată ziua. Apoi merg pe la colegi să văd la ce mai lucrează azi, să socializăm, să bem cafeaua împreună. O să spuneți că anul asta ne-am cam mutat în online și e mai greu cu socializarea și nici nu e safe să ne întâlnim în grupuri mari. Ei bine, da, aveți dreptate. Numai că pe mine nu mă ține în loc lipsa biroului. Ne bem cafeaua online că doar suntem în era tehnologiei și putem să facem asta. În plus zicea cineva la un moment dat că programatorii transformă cafeaua în cod. Nu știu dacă o fi așa, dar vă spun eu că este un ingredient important pentru o dimineață reușită.

nelu softia in spatiu

O parte importantă a zilei este aceea când vreau să văd ce au mai descoperit oamenii, care-s inovațiile recente, așa că îmi arunc un ochi pe noutățile din lumea tech. Îmi planific apoi ziua în curs ca să am timp să-mi pregătesc și racheta să mai zbor puțin. Spuneți și voi, să treacă o zi fără un pic de mișcare intergalactică?!

Ei, v-am zis câte ceva despre mine, dar știu că sunteți curioși să aflați mai multe, Cum ar fi câți ani am, ce zodie sunt. Vă spun doar atât: am 30 de ani, iar pentru celelalte lăsăm puțin mister.

Am fost întrebat cu ce m-am ocupat eu înainte să aterizez în Softia, dacă eu am creat Softia. Nu îmi asum eu meritul pentru nașterea Softia, dar am făcut o grămadă de lucruri. Vă spun câteva și mai vorbim noi la cafea când ne-om vedea 🙂

Pe scurt, și eu am mers la școală. Mi-au plăcut tare mult matematica și fizica și eram cel mai popular când aveam vreun test. Orice ați zice este și ăla un soi de popularitate.

După școală am început să muncesc pe cont propriu, să învăț pentru mine, să descopăr ce îmi place. Că tot vorbim de ce îmi place, știți cum sunt călătoriile pe alte planete? 

Senzaționale! Bine, dacă ai și o rachetă mișto, atunci să vezi aventură. Și uite așa, într-una dintre călătoriile mele am ajuns pe planeta Xiameda. N-am prins eu un moment tare bun pentru că locuitorii de acolo erau în plin război. Credeți că doar pe Terra se întâmplă și că noi suntem competitivi? Să îi fi văzut pe xiamedezi! Dar și mai și, să mă fi văzut pe mine cum i-am împăcat. Ah, asta e poveste de spus la un Social Friday de-al nostru.

nelu softia si mars rover

Știți voi că fiecare părere este subiectiva oricât am încerca noi să spunem că privim din afară. La fel e și cu părerile pe care le avem unii despre alții. Eu vă spun cum mă văd eu pe mine și puteți voi să dezbateți dacă este așa sau nu. În primul rând mă consider o ființă strategică și hotărâtă, îmi place să planific ceea ce am de făcut și să nu las nimic de izbeliște. Sunt curios, îmi place să învăț, să încerc cât mai multe experiențe. În același timp sunt alături de colegii mei din ce în ce mai numeroși, îmi place să-i ascult, să împărtășim idei, să aflu ce îi motivează, ce le place la ceea ce fac.

Vă ziceam cumva că îmi plac rachete și socializarea? Da. Atunci nu o să fie o surpriză când o să aflați că tool-ul meu preferat pentru comunicare este Rocket Chat. Pe lângă asta sunt fan PHP Storm.

Cu atâtea călătorii în spațiu, pe lângă rachetă, și eu trebuie să am combustibil și ce poate fi mai bun decât o porție de sarmale ca la bunica acasă sau o gustărică cu zacuscă? Nimic nu e mai bun decât astea, credeți-mă pe cuvânt, dar recunosc că și-un burger sau un KFC/MC merg din când în când.

nelu softia pamant

Viață nu-i ușoară aici, pe Terra. Imaginați-vă câte a trebuit să fac: în primul rând să învăț să aterizez în picioare. Cum se spune, am revenit cu picioarele pe pământ. După aia nu am avut timp să mă dezmeticesc pentru că am venit pe site-ul Softia și sunt prezent la datorie zi și noapte. Apoi am ajuns mascota firmei și colegii mei m-au scos în lume, m-au dus la târgul de job-uri pentru studenți în primăvară. Cred că unul dintre lucrurile cele mai dificile de anul acesta a fost telemunca, dar am reușit să strâng un grup mare de oameni care au aceleași pasiuni și încercăm împreună să facem Softia cunoscută în lume. V-am zis, nu-i ușor, dar funcționează, așa-i?

Totuși, am și eu lucruri și activități care îmi plac, cărora le fac timp pe lângă provocările de zi cu zi. În topul listei se află, în mod cert, călătoriile în spațiu și să-mi construiesc mijloacele de transport – rachetele. Îmi place să fac multe poze pe unde călătoresc.

În puținele momente când mai stau acasă mă mai joc (în rețea sau boardgames), uneori vreau doar să mă relaxez, așa că apelez la un Netflix și musai mai trec și pe la sala de fitness că să mă mențin în formă.

Îmi place să vorbesc despre mine, cui nu-i place? Dar nu aș vrea să vă mai rețin acum pentru că o să mai vin cu noutăți pe Blognelu’. Fiți cu ochii pe el! 

LOOKING FOR A CAREER?

Softia is the place to launch and develop your career. We are built by engineers, for engineers and always make sure we keep a high degree of meritocracy, we pay attention to our employees’ needs and build a fun and innovative culture.