Salutare tuturor și bine ați revenit pe BlogNelu! Astăzi se află în lumina reflectoarelor Andreea F., care ne povestește despre pasiunile ei, ce mituri a demontat despre profesia pe care o are și nu numai. Vă invit să o cunoașteți prin intermediul interviului pe care mi l-a acordat.

Cum te numești și cine ești?

Mă numesc Andreea F. și sunt IT Project Manager în Softia.

 

Ce hobby-uri și pasiuni îți ocupă timpul liber?

Mi-a plăcut întotdeauna să citesc, mulți ani la rând preferând beletristica, dar recent fiind mai înclinată către cărți pentru dezvoltare personală, nutriție și înțelegerea lumii în care trăim 🙂 Am avut privilegiul să călătoresc destul de mult înainte de pandemie și sper să am ocazia din nou în curând. Ar fi un semn că lumea se întoarce la normal! Sunt pasionată de yoga și încerc să îi fac loc în aproape toate diminețile, ce-i drept mai mult fizic, dar sper să pot dezvolta treptat și partea mentală și spirituală 🙂 Dar dintre toate pasiunile cea mai recentă (~2 ani) și în care am pus mult suflet este un blog personal cu rețete vegane și sper eu în curând mai multe articole despre nutriție (www.erbivorul.com). O dată cu acest hobby am învățat câte puțin din WordPress, marketing, food photography, editare și am strâns o colecție impresionantă de accesorii pentru fotografiat mâncarea!

 

 

Fiecare profesie are miturile și legendele ei, dar nu toate sunt adevărate. Care mit legat de profesia ta ți se pare că ar trebui demontat?

În funcție de domeniul în care activează un Project Manager și de personalitatea acestuia există diferite prejudecăți. Profesional există de multe ori iluzia că o certificare în domeniu garantează performanța acelui PM. Acest lucru poate fi important pentru solidificarea cunoștințelor specifice, însă de multe ori experiența și maturitatea profesională pot să fie chiar mai relevante. Un manager de proiect trebuie să îmbine abilități diferite, mai mult decât o parte teoretică. Acesta ar trebui să aibă abilități foarte bune de coordonare și comunicare și să se plieze pe o dinamică diferită a echipelor și a tipului de proiect. În plus, uneori există prejudecăți conform cărora managerii de proiect au atitudini nepotrivite, poziționându-se “deasupra” echipei. Succesul unui PM este la fel de mare pe cât este succesul echipei, iar acest fapt nu ar trebui să sune ca un clișeu, ci să fie la baza activității acestuia.

 

Ce te inspiră cel mai tare sau ce te face să vrei să-ți depășești limitele?

Sunt într-o continuă competiție cu mine însămi și încerc să fiu cea mai bună versiune a mea. Îmi place să fiu înconjurată de oameni curioși și ambițioși de la care mă pot inspira, indiferent de domeniul care îi pasionează. Cred că putem găsi inspirație în oameni și locuri de la care nu ne-am aștepta 🙂

 

Dacă cel mai recent proiect la care ai lucrat în Softia ar fi un film, ce titlu ar avea?

Cred că cel mai potrivit pentru experiența mea ar fi “The Big Bang Theory” în care eu sunt Penny, iar echipa este gașca oamenilor de știință de la care aflu mereu lucruri noi 😀

 

Care este primul lucru (după cafea) pe care îl faci când începi o zi de lucru?

Îmi verific lista de “TO DOs” rămase din ziua precedentă și îmi fac una nouă pentru ziua pe care o încep. Mă ajută să îmi fac ordine în idei, să îmi eliberez mintea și să mă organizez.

 

Ce mâncare n-ai împărți cu nimeni? Nici măcar cu mine!

Pizza! Sunt teritorială cu porția mea de pizza 😀 Dar în rest, ținând cont că testez multe din rețete cu familia și prietenii sunt forțată de împrejurări să împart haha!

 

Ce sfat te-ar fi ajutat dacă îl primeai la început de carieră?

Învață să comunici eficient și dacă lucrezi într-un mediu multicultural, învață despre culturile oamenilor cu care interacționezi!

 

Dacă ai putea să întorci timpul și să vorbești cu tine, cel/cea de la 18 ani, ce i-ai spune?

Dacă îți dorești să realizezi ceva, fă tot ce îți stă în putere pentru asta dar ai răbdare, toate se întâmplă la timpul potrivit.