Vrei să afli cum gândește un QE Engineer și ce preocupări are? Eu am fost curios și de aceea i-am propus lui Robert să îmi spună câte ceva despre el. Iată ce a ieșit: 

 

Cum te numești și cine ești? 

Mă numesc Robert A., sunt QE Engineer și fac parte din echipa ILM. Lucrez în testare din 2013, 5 ani de gaming și încă 3 ani și ceva de software. 

 

 

Ce hobby-uri și pasiuni îți ocupă timpul liber?

Muzica/Gamingul/Seriale/Filme/Sport (mai nou). Sunt un mega geek cu tot ce înseamnă Star Wars, Marvel, DC. Mă uit la toate serialele cu super eroi și filme care apar. Când am niște timp liber (acum că s-au ridicat din restricții, ies mai des din casă) obișnuiesc să mă joc. Mândru posesor de un laptop de gaming la care am mai făcut eu niste upgrade-uri și un PS4, mă joc Call of Duty Warzone, Fortnite, Star Wars Battlefront 2, FIFA21 și orice joc single player cu un good storyline (am terminat și Cyberpunk 2077, recomand, acum nu mai are așa multe bug-uri ca la început).

 

 

Fiecare profesie are miturile și legendele ei, dar nu toate sunt adevărate. Care mit legat de profesia ta ți se pare că ar trebui demontat?

Mitul că există un site sau o aplicație “perfect/a”. Eu nu cred că există, orice și oricând ceva poate să meargă prost. Responsabilitatea echipei de development este să prevină, unde se poate, să repare ce se strică în timp util și să livreze mereu un produs de calitate.

 

 

Ce te inspiră cel mai tare sau ce te face să vrei să-ți depășești limitele?

Eșecul. Că să reușești trebuie să încerci. Când încerci, de cele mai multe ori nu îți iese. Satisfacția vine atunci când ai încercat de atât de multe ori încât ai vrut să renunți pe parcurs, și cu toate astea, dacă nu ai făcut-o, într-un final ai reușit.

 

 

Dacă cel mai recent proiect la care ai lucrat în Softia ar fi un film, ce titlu ar avea?

Guardians of the Galaxy. Avem cea mai tare echipă de development, cu cea mai bună performanță dintre toate echipele care lucrează pe proiect. Pălăria jos pentru colegii mei și pentru munca lor pe care o depun. Mă bucur să fac parte din echipa voastră 😀

 

 

Care e cea mai tare tehnologie/tool cu care ai lucrat și de ce?

Nu am un răspuns exact aici, depinde foarte mult de natura proiectului. Am lucrat cu multe tool-uri sau tehnologii tari, dar cred că cea mai tare este cea care te face să-ți faci treaba mai  ușor.

 

 

Care este primul lucru (după cafea) pe care îl faci când începi o zi de lucru?

Pun niște muzică, să mă binedispun.

 

 

Ce mâncare n-ai împărți cu nimeni? Nici măcar cu mine!

Bagheta de pui sau vită de la Dristor. E fix cât trebuie că să mă satur, cu o porție de cartofi lângă desigur.

 

 

Care parte a procesului tău de lucru îți place cel mai mult și de ce?

Să găsesc probleme unde alții zic că nu există. Datoria mea de QE este să mă asigur că feature-ul pe care colegii mei l-au dezvoltat funcționează impecabil. E un gând mișto să știi că vii la muncă să cauți probleme unde cineva a muncit, e ca și cum ai corecta lucrările colegilor la liceu :)). Dar suntem o echipă și muncim cu toții pentru același scop, deci nu este competiție.

 

 

Ce sfat te-ar fi ajutat dacă îl primeai la început de carieră?

Tot ce crezi tu că merge bine acum, poate oricând să meargă prost.

 

 

Dacă ai putea să întorci timpul și să vorbești cu tine, cel/cea de la 18 ani, ce i-ai spune?

Nu te mai grăbi și dă-i înainte, e bine ce faci!