Astăzi povestim despre un alt Project Manager din Softia, de data aceasta fiind vorba despre un coleg pasionat de sport, dar nu aș vrea să vă dezvălui prea multe detalii, haideți să îl cunoaștem. 

 

 

Cum te numești și cine ești? 

Valentin – PM în echipele Milestones și Sellers Shield.

 

 

Ce hobby-uri și pasiuni îți ocupă timpul liber?

Începe bine discuția noastră. Hobbyurile care “au grijă” de timpul meu liber acum sunt Touch Rugby și sintetizatoarele sau muzica cântată electronic. 

Aș vrea să vorbesc mai mult despre Touch pentru că de foarte puțin timp am început împreună cu colegii de echipă vechi și cu colegii din echipa Milestones să facem un plan pentru a reporni motoarele oprite de pandemie. Touchul este un sport înrudit cu rugbyul. Regulile și modul de joc sunt mai apropiate de rugby league decât de rugby union. Practic echipele la Touch trebuie să marcheze eseuri pasând mingea de la un coechipier la altul doar cu mâna și doar în spate față de viteza de atac. De aici și partea interesantă a acestui joc pentru că toată deplasarea înainte de obiectului de joc se face cu tot cu jucător. Touchul necesită o comunicare în echipă la un nivel foarte ridicat. Comunicarea trebuie să fie foarte eficientă și la asta ajungi prin a transmite mesaje cât mai scurte și cât mai clare. Touchul este pentru toată lumea. Se joacă de la vârste mici până la vârste înaintate și, un lucru destul de interesant, se poate juca mixt (din punct de vedere al genurilor), fiind unul dintre puținele sporturi de echipă în care femei și bărbați joacă în același timp pe teren. 

Te aștept la discuții mai detaliate despre Touch, poate chiar pe teren.

 

 

Fiecare profesie are miturile și legendele ei, dar nu toate sunt adevărate. Care mit legat de profesia ta ți se pare că ar trebui demontat?

,,Munca de project management este ușoară.” Cred că cei care consideră că munca de PM este ușoară nu au observat niciodată toate fațetele project managementului. Dacă luăm în considerare că un PM trebuie să înțeleagă toate constrângerile din proiect (de timp, de resurse, de buget) și la care adăugăm faptul că trebuie să se asigure că pe toate palierele de comunicare informația ajunge corect și complet, putem înțelege și de unde pot apărea dificultățile și riscurile în activitatea unui project manager.

 

 

Ce te inspiră cel mai tare sau ce te face să vrei să-ți depășești limitele?

Elementele de noutate. În general, ce este nou este menit să facă lucrurile “de ieri” să se întâmple mai ușor, mai repede, mai bine, etc. Evident că toate noutățile te pun în situația de a învăța, re-învăța și cu asta vine depășirea limitelor.

 

 

Dacă cel mai recent proiect la care ai lucrat în Softia ar fi un film, ce titlu ar avea?

Liceenii.

 

 

Care e cea mai tare tehnologie/tool cu care ai lucrat și de ce?

OLAP și în general structurile de date multidimensionale. ,,De ce” am lucrat cu ea? Pentru că rămâne singura soluție atunci cand raportările și analizele de date nu se pot specifica foarte simplu și clar și au ca scop obținerea unor unelte pe care analiștii de date să le folosească într-un mod cât mai creativ în vederea observării unor informații valoroase în anumite contexte. ,,De ce” este tare? Pentru că oferă foarte rapid niște seturi de date foarte utile cu un impact major asupra proceselor de business.

 

 

Care este primul lucru (după cafea) pe care îl faci când începi o zi de lucru?

Îmi fac o idee despre cum urmează să fie ziua pentru că lucrurile la care te aștepți sunt mai ușor de trecut. Evident că nu fac asta cititnd horoscopul, ci trecând prin toate mesajele primite de la colegi și prin toate notificările pe care le primesc din tot felul de surse.

 

 

Ce mâncare n-ai împărți cu nimeni? Nici măcar cu mine! 😉

Cremă de zahăr ars.

 

 

Care parte a procesului tău de lucru îți place cel mai mult și de ce?

Partea în care vorbim despre funcționalități noi. Îmi place să văd cum o idee se transformă în ceva concret și realizabil. Îmi place când descoperim în echipă lucruri care ne împiedică să ajungem la îndeplinirea obiectivului și găsim soluții de a rezolva situațiile de acest fel.

 

 

Dacă ai putea să întorci timpul și să vorbești cu tine, cel/cea de la 18 ani, ce i-ai spune? 

Încearcă să ajuți cât mai mulți oameni să facă bine și să facă bine ce fac.

 

 

Ce sfat te-ar fi ajutat dacă îl primeai la început de carieră?

Ai răbdare cu oamenii pentru că nu toți au același obiective, nu toți înțeleg la fel situațiile în care se află și nu toți au același grad de motivare de a atinge obiectivele comune.

 

 

Mai este și altceva ce vrei să ne povestești despre tine?

Am să las aici niște linkuri pentru cazul în care vrei să afli mai multe despre hobbyurile mele